top of page
Vyhledat
Obrázek autoraRadmila Vojtechovska

Chcete vyzkoušet pozdrav slunce na slovanský způsob? Přivítání Jarila na videu v příspěvku

Milé ženy srdečně zvu k slovanské verzi pozdravu Slunce - "Přivítání Jarila". (Praslovanský kořen *jarъ (džbán), z praindoevropštiny *yōr-, *yeh₁ro-, z *yeh₁r-, znamená „jaro“ nebo „léto“, „silný“, „zuřivý“, „prostoupený mladistvá životní síla“. Tato mladická životní síla byla ve slovanském předkřesťanském náboženství považována za posvátnou a bůh zosobňující tuto posvátnou sílu byl proto nazýván Jarovit, nebo hypokoristicky Jarilo. Zdroj Wikipedie)


Cvičení jsem se naučila v Polsku od své učitelky Čarovnic Katarzyny Uramek a používám je často na kurzech a seminářích po ránu jako součást rozcvičky. A často se stane, že opravdu přivolá sluníčko, které se do té doby ukrývalo za mrakem... :-)

Na přiloženém videu je nahráno cvičení poněkud ve zrychlené formě, takže pokud jej budete cvičit dopřejte si dostatek času, cvičte pomaleji, klidně pro jednotlivé cviky vždy několik nádechů a výdechů. Při cvičení si představte, že mezi dlaněmi držíte Slunce, které prohřívá vaše ruce, tváře, hrudník i bedra (podle toho, který cvik zrovna cvičíte).

Přeji, ať se vám krásně cvičí. Nejlépe venku anebo alespoň s tváří obracenou k oknu...






97 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page